Kuuda.net

Arvostelu – Virus Rising / Krieger Comics

Tulen tekemään tässä blogissa arvosteluja ja erilaisia esittelyjä aina kun sille tuulelle satun. Krieger Comics on toivonut arvosteluja Facebook-sivullaan joten kerron hieman mielipiteitäni asiakaskokemuksestani, toivottavasti tästä on jotain hyötyä.

Krieger Comics on vuonna 2015 perustettu sarjakuvakustantamo. Yritys keskittyy kääntämään suomeksi eläin-, luonto- ja hirviöaiheisia sarjakuvia, kohderyhmänä etenkin vanhemmat teinit ja aikuiset. Julkaisemme toki kaikenikäisillekin sopivia sarjakuvia, mutta pääasiassa haluamme miellyttää varttuneempaa yleisöä, joka muilta julkaisijoilta tuntuu välillä unohtuneen.

Olen seurannut varsin innoissani yrityksen perustamista ja tuntuu että tämä on ollut jotain mitä olen aina suomalaisessa sarjakuvaskenessä kaivannut. Eläinsarjakuvia. Joten tietenkin ensimmäisen sarjakuvan, Virus Risingin ilmestyttyä se piti ehdottomasti hankkia. Virus Rising - Kansi

Pitää hieman mainita näin vuosia web-suunnittelijana ja mainostoimistoissa työskenneltyäni, että yrityksen verkkosivusto oli hieman pettymys. Ulkoasu on hyvin pelkistetty ja kotikutoisen näköinen, eikä se toimi kunnolla Firefox-selaimella. Firefox on erittäin yleinen selain, ja totta kai yrityksen sivujen odottaisi sillä toimivan. Ilmeisesti tämä asia on kuitenkin työn alla.

Toinen asia mikä hieman häiritsi oli verkkokaupan otsikkokuvan leikkaantuminen niin että maskottihahmon pää katkeaa. Tämän ei edes luulisi olevan vaikea korjata laittamalla vain oikean kokoinen kuva otsikkoon. En tosin tiedä miten kyseinen verkkokauppa-alusta toimii, että voi olla siinä olevan jotain ongelmaa. Yrityksen visuaalinen ulkoasu on tärkeä asia ja vaikuttaa usein asiakkaan mielikuvaan yrityksestä.

Itse ostotapahtuma oli varsin sujuva eikä ongelmia ollut. Verkkokauppa oli kivan simppeli. Johonkin olisin tosin toivonut pientä infoa toimitustavasta ja -ajoista, mutta ehkä se olen vain minä. Hinta on ehkä opiskelijabudjettiin hieman suolainen, mutta noin 150 värillistä sivua sarjakuvaa + postimaksut huomioon ottaen se on mielestäni ihan kohtuullinen.

Posti toi paketin yllättävän nopeasti, vain muutaman päivän kuluttua tilauksesta. Paketti mahtui mukavasti postiluukusta ja sarjakuva oli ehjä. Painojälki on varsin nättiä ja paperi laadukasta.

Virus Rising - Aukeama

Itse tarinan arvosteluun en käytä suuremmin aikaa, mutta jos aihe kiinnostaa, voitte tsekata Virus Risingin arvostelun Naran omasta blogista. Tykkäsin sarjakuvan piirtojäljestä ja tarina jaksoi pienistä puutteista huolimatta olla ihan viihdyttävä.

Suomennos oli pääosin ihan sujuvaa, joskin välillä hahmojen puheet tuntuivat hieman kankeilta. Tykkäsin esimerkiksi suomeksi käännetyistä ilmaisuista ja siitä miten yksi hahmoista puhui puhekielisemmin. Suurempia virheitä en varsinaisesti löytänyt, mutta sarjakuvassa oli ainakin yksi kohta jossa sanan väärä taivutusmuoto muutti sanan merkityksen ihan joksikin muuksi.

Ennen lopputaistelua päähenkilö varoittaa muita sanomalla “Älkää tulko puretuiksi”. Purra-verbin oikea taivutusmuoto olisi “purruiksi”, nyt lausahduksella viitataan purkamiseen, mitä tuskin haluttiin tarkoittaa.

Krieger Comics on kaiken kaikkiaan lupaava sarjakuvakustantamo, ja jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia julkaisuja. Vähemmän tunnettujen koirasarjisten lisäksi olisi varmaan menestyksen kannalta hyvä suomentaa myös suuremmalle yleisölle meneviä julkaisuja, jotta asiakaskunta ei jäisi pienten koirataidepiirien varaan. Yritys on vielä nuori ja tulee todennäköisesti kasvamaan ammatillisesti vielä paljon kokemuksen myötä. Joka tapauksessa lupaavalta näyttää!

Menkää ihmiset tutustumaan: Kriegercomics.com

4 comments

  1. Tappelin jonkin aikaa tuon puretuiksi-sanan kanssa! Purruiksi muistutti minua liikaa purkaa-sanaa ja en ollut varma mikä olisi ollut oikea muoto tuohon. Netistä ei ollut apua. Olisi pitänyt kysyä tuosta useammalta ihmiseltä. Mutta tehty mikä tehty. Kiitos arvostelusta!

    1. Tosiaan en tajua miten aivoni olivat tulkinneet näiden kahden sanan taivutusmuodot ristiin. Ilmeisesti tein tuon sivun väsyneenä. On kirjassa ainakin yksi muu kirjoitusvirhe myös.

  2. Tarkoitus on myös julkaista ELÄINsarjakuvia, ei siis pelkästään koirasarjakuvia tulevaisuudessa. Yrityksen koiralogokin voi tässä hämätä. Kuitenkin moni asia vaikuttaa siihen mitä sarjakuvia voin julkaista, jokin sarjakuva voi olla liian kallis hanke, jokin vaikuttaa liian riskialttiilta, joidenkin kohdalla kyselyihini ei ole vastattu ollenkaan. Toivon saavani lajikirjoa mukaan tulevaisuudessa, mutta se ei ole pelkästään itseni päätettävissä. Myytävissä pelikorteissa kyllä on vaikka millaista elukkaa mukana, vaikka ne eivät olekaan Kriegerin painamia tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.