Kuuda.net

Saitin uudistus

Kuuda.net alkoi kaivata kasvojenkohotusta niin ulkoasultaan kuin tekniikaltaan, joten oli pakko sulkea saitti hetkeksi että saan nämä hoidettua. Kiitos kärsivällisyydestänne! Ulkoasu tulee ehkä vielä elämään, varsinkin tuo väliaikainen otsikkokuva. Otan mielelläni vastaan palautetta ja parannusehdotuksia. Kertokaa myös jos joku asia ei toimi. Virhetilanteissa muistakaa kertoa myös mitä selainta käytätte niin minun on helpompi lähteä ongelmaa korjaamaan.

Tämä on pitkä tarina enkä usko että termit sanovat teille välttämättä mitään, mutta voin hieman avata sitä mikä on muuttunut teknisesti. Koko sotku alkoi siitä kun piti päivittää sivuston PHP-versio. Ajattelin tyhmänä että homma hoituu helposti ja nopeasti, mutta seurauksena olikin koko saitin hajoaminen. No, lopultahan piti päivittää vanhentunut sivupohja ja lisäosa jota käytin sarjakuvani julkaisemiseen. Latasin kaikki yli sata sivua Mustaturkin tarinaa uudelleen ja valitettavasti menetin samalla vanhat kommentit joita olin saanut. Se oli ikävä seuraus sillä rakastin kaikkia spekulointeja mitä lukijat olivat postailleet. Mutta lisää saa aina kirjoitella!

Saitti on myös nykyään ssl-suojattu, huomaatte sen osoiterivillä näkyvän lukon kuvasta. Turvallisuutta on muutenkin paranneltu hieman, kuuda.net on joutunut parinkin hakkeroinnin kohteeksi menneisyydessä.

Uusista sarjissivuista ilmoittelen nykyään etusivulla näkyvässä päivitykset-nostossa niin ei tarvitse enää tehdä turhia blogipostauksia sitä varten. Blogia on muutenkin siivoiltu ja olen poistanut joitain vanhoja kirjoituksia. Edelleen saa heitellä ideoita mistä haluaisitte että kirjoittelisin! Luvassa on ainakin höpötystä nettisarjakuvista ja ehkä arvosteluja tms. Harkitsen myös pienten tarinoiden kirjoittamista Mustaturkin tarinaan liittyen, on niin paljon sivuhahmoja ja -juonia jotka olen joutunut jättämään sarjiksesta että saisin sen inhimillisen pituiseksi että olisi kiva tehdä niitä vaikka tarinamuodossa. Kiinnostaisiko ketään lukea niitä?

3 comments

  1. Sivustosta jos löytyy pahempia ongelmia niin saa olla aika huolimaton, word press sivuilta yleensä ei pitäisi löyyä mitään xss heikkouksia tai muuta vastaavaa, ilmeisesti tietokannatkaan eivät ole aktiivisessa kättössä jonka takia sql injection riski on hyvin mitätön. Tosin hyvä ja selkeä sivu layout ja subitkin on hoidettu kuntoon, kommentti järjestelmästä puuttuu vielä muutamia käännöksiä jotka löytyvät todennäköisesti koodista. Toivottavasti tietoturva riittää! Jos tarvitset tietoturvassa apua, laita miulle sähköpostitse kysymys. Parannus ehdotuksia: en ole varma onko tämä webhotellin palvelu vai vps hosti taikka kenties dedikoitu palvelin, jos järjestelmä on jompikumpi viimisestä kahdesta, lisäisin palomuurim kuten ufw. Jos tää on webhotel, reitittäisin sivuston cloudflaren kautta jotta sivustoa ei voi kaataa ddos hyökkäyksillä, ja suosittelen tät jokatapauksessa sillä se ei ole pahasta.

    1. Kiitokset vinkeistäsi! Sarjisplugarissa ei tainnut olla suomenkielistä käännöstä ollenkaan mikä vähän ärsyttää itseäni, saa nähdä saisiko sellaisen lisättyä itse ilman että tarvitsee lähteä koodia sörkkimään.

  2. Päivitys minun toiseen kommenttiin: loistavaa, näyttäisi siltä, että sivusto vedetään jo cloudflaren kautta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.